10 redenen om prioriteit te geven aan zelfliefde

Zelfliefde en jezelf liefhebben is ONWIJS belangrijk. Veel mensen zijn zich niet bewust van de kracht van zelfliefde. De mate waarin je van jezelf houdt bepaalt hoe goed je voor jezelf zorgt en hoe je jezelf behandeld.

Veel problemen ontstaan doordat we onszelf afwijzen en onvoldoende van onszelf houden & voor onszelf zorgen. Hiermee laten we bovendien aan anderen zien hoe ze ons mogen behandelen.

Het belang van zelfliefde is GROOT. Daarom deel ik 10 redenen met je die de kracht van jezelf liefhebben verduidelijken zodat jij zelfliefde als prioriteit kan gaan zien. . 

‘The happiness you feel is in direct proportion to the love you give yourself.’

Oprah Winfrey

 

 


10 redenen om prioriteit te geven aan zelfliefde

 

 • Je voelt je gelukkiger

Als je van jezelf houdt dan accepteer je jezelf voor wie je werkelijk bent mét al je mooie en minder mooie kanten. Je realiseert je dat je niet perfect hoeft te zijn, dat je fouten mag maken en dat jouw imperfecties jou juist prachtig uniek maken.

 

 • Je ervaart meer zelfvertrouwen

Als je van jezelf houdt dan geloof je in jezelf. Je durft daardoor stappen te zetten buiten je comfortzone en in actie te komen met als gevolg dat het vertrouwen in jezelf toeneemt.

 

 • Je bent positiever

Als je van jezelf houdt dan zie je jezelf voor wie je werkelijk bent. Je voelt compassie liefde en begrip voor jezelf. Je realiseert je dat jij waardevol en uniek bent én dat je hier op aarde bent om de wereld mooier te maken met jouw unieke gave.

 

 • Je bent prettig gezelschap

Mensen die van zichzelf houden stralen dit uit, ze schijnen van binnenuit.  Ze zijn vaak blij, vrolijk, positief, inspirerend en daardoor prettig in de omgang. 

 

 • Je voelt je krachtiger

Je hebt een sterk geloof in jezelf waardoor je je dromen en verlangens durft te volgen. Je gunt jezelf alle succes en geluk. Je durft je eigen ruimte in te nemen, je hart te volgen en laat je leiden door ingevingen en inspiratie.

 

 • Je bent dankbaarder

Door zelfliefde krijg je oog voor alles wat mooi en bijzonder is aan jezelf en aan je leven. Je gaat de schoonheid van mensen, situaties en dingen (h)erkennen, waarderen en minder als vanzelfsprekend zien.

 

  • Je voelt je energieker

  Je leert jezelf steeds beter kennen en begrijpen waardoor je helderheid krijgt in wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Het zorgt ervoor dat je keuzes gaat maken die in lijn liggen met wie jij bent, met wat jij nodig hebt en met wat jij verlangt.

   

  • Je ervaart meer innerlijke rust

  Je bent stabieler en meer in balans  waardoor je minder last hebt van onbehulpzame overtuigingen,  onprettige emoties of drama. Je laat je minder meeslepen door problemen en uitdagingen en je trekt je dingen minder persoonlijk aan. Je gaat ervaren dat je je steeds minder gaat aantrekken van wat er buiten jou gebeurt. Wat mensen ook zeggen of doen, jij weet wie je bent.

   

  • Je trekt (andere) mensen, situaties en ervaringen aan

   Je hebt niemand meer nodig om je goed te voelen omdat dat wat je eerder buiten jezelf zocht (troost, liefde, geluk) in jou aanwezig is. Je zit lekker in je vel, je neemt de verantwoordelijkheid voor jezelf en trekt dan mensen, situaties er ervaringen aan die op energetisch niveau overeenkomen met jouw binnenwereld.

   

  • Je zorgt beter voor jezelf

  Als je van jezelf houdt dan vind je jezelf waardevol en dan wil je goed voor jezelf zorgen. Denk maar eens aan iemand die je dierbaar is, daar zorg je ook goed voor. Nu je jezelf lief hebt zal je keuzes gaan maken die bijdragen aan een bewuste(re), liefdevolle en goede zelfzorg.

   


  «   »

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.