Diner recepten

 

Glutenvrije pasta met rode bietensaus

Ik had nooit gedacht dat ik dit zó lekker zou vinden! Het is een makkelijk, voedzaam en verfrissend gerecht waarbij je de saus warm én koud kunt eten. Hoe ideaal is dat?! 

 

Dit heb je nodig (2p):

  • glutenvrije pasta
  • 500 gram gekookte bietjes 
  • feta (zoveel als je lekker vind)
  •  1 rode peper
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de helft van de rode bietjes in blokjes en plaats de andere bietjes in een blender. Ontpit de rode peper en stop deze in de blender. Schenk er een scheut olijfolie bij en een teentje knoflook en blenden maar. Dit is de saus voor over de pasta.

 

Voor de dressing rasp je de schil van de citroen samen met een scheut citroensap en een scheutje olijfolie.

 

Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en leg je het op een bord. De rode bietensaus meng je (eventueel warm) door de pasta. De gesneden rode bietjes leg je er bovenop, net als de dressing en de blokjes feta. Eet smakelijk!

 

Rijstnoedels met kip

Heerlijke rijstnoedels met verse groentes en kip. Ik houd van snelle en voedzame gerechten en laat dit er nou ook eentje zijn!

 

Dit heb je nodig (2p):

  • 150 gram kipfilet in stukjes
  • rijstnoedels
  • zak chinese wokgroente of wokgroente met champignon
  • kokosmelk
  • olie om in te bakken
  • voor de marinade van de kip: ui, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, chilivlokjes

 

Snijd de kip in stukjes, leg het minimaal een uur in de marinade en plaats het dan in de koelkast. 

Bak de kip met een beetje olijlolie bruin in de pan, voeg de groentes toe en laat het lekker meebakken. Kook ondertussen water in de waterkoker en schenk het hete water in een pan (niet op het vuur). Voeg de rijstnoedels toe en laat deze wellen (de exacte tijd staat op de verpakking en is meestal een minuutje of 3). Schenk een scheut kokosmelk bij de kip en de groentes en roer dit goed door. (Hoeveel kokosmelk je erbij schenkt is afhankelijk van hoe dik je de saus wilt hebben.) Wanneer de saus de juiste dikte heeft, giet je de noedels af. Het eten is nu klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

 

Marinade: schenk 3 eetlepels olijfolie in een kommentje. Voeg daar de kleine gesneden ui , de 2 teentjes gesneden knoflook en 2 theelepeltjes paprikapoeder aan toe. Zelf vind ik het lekker als dit gerecht een beetje spicy is en om die reden voeg ik een paar chilivlokjes toe. Let op: niet teveel want anders staat je mind in brand. Je kan de marinade eventueel naar eigen wens aanpassen door andere kruiden toe te voegen zoals kerrie - en komijnpoeder.

 

Rijst met groentes en home-made satésaus

Een voedzaam en lekker recept dat zó op tafel staat. Ik houd er van!

 

Dit heb je nodig (2p):

  • zilvervliesrijst (1 kommetje)
  • groentes die je lekker vind (ik nam  1 courgette, 1 prei en 1 paprika maar écht alles kan)
  • pindakaas (liefst zonder toegevoegingen)
  • kokosmelk 
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper & zout naar keuze
  •  3 eetlepels sojasaus
  • olie om in te bakken
  • 1 handje cashewnoten
  • optioneel gefrituurde uitjes

 

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Was, schil en/of snijd de groentes en bak deze in een beetje kokosolie of olijfolie aan. Voeg de sojasaus en de kruiden toe en laat lekker pruttelen. Schep ondertussen de pindakaas in een pannetje en meng dit met een flinke scheut kokosmelk tot je de gewenste dikte hebt.

Wanneer alles klaar is schep je de rijst en groentes op je bord met een flinke schep satésaus en je maakt het af met de cashewnoten en gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!